top of page
  • erlandergarden

Var är den Värmländska fotbollen på väg härnäst?

Den 20 juli gästades Erlandergården i Ransäter av flera långväga resenärer som kom för att dela sitt gemensamma fotbollsintresse. De samlades i Erlandergårdens utställningslokal och lyssnade till kvällens tema som var den Värmländska fotbollen, och var den är på väg?

Det kom 63 fotbollsintresserade till Erlandergården den 20 juli för att lyssna på Värmländsk fotbollshistoria.

Håkan Kamp berättade om Värmländskfotbolls historia.

Det var ett osäkert läge när besökarna samlades till Erlandergården den 20 juli 2023. Väderleken var högst osäker med både regn och sol på samma gång. Men tillslut togs rätt beslut att flytta evenemanget inomhus, där de 63 besökarna fann skydd från regnet och ostört kunde lyssna till kvällens temasamtal: Värmländsk fotboll.


Utöver att gästerna tog del av lokalproducerade Ransäterkakor fick de höra berättelsen om hur fotbollen fann sitt mål i Värmland. De sakkunniga Anders Ajaxson och Håkan Kamp berättade i ett samarrangemang mellan Erlandergården, Värmlands Fotbollsförbund och Värmlands Idrottshistoriska sällskap den spännande historien, tillsammans med representanter från fotbollsklubbarna Degerfors IF, Mallbackens IF och IF Karlstad Fotboll.


De delade med sig om sina historier; hjärtliga minnen om det som varit, de utmaningar som pandemiåren orsakade, men också om möjligheterna och nya idéer för att utveckla respektive klubb vidare till nya framtida mål. Det blev en mysig kväll och Erlandergården laddar redan om för nästa veckas torsdagsklubb.


Här är ”laget” som ingick i panelen under torsdagskvällens fotbollskväll på Erlandergården. Övre raden fr v: Anneli Larsson, IF Karlstad, Per Johan Karlsson, IF Karlstad, Yrjö Toivonen, Degerfors IF, Håkan Hansson, Degerfors IF och Emma Eriksson, Mallbackens IF. Knästående fr v: Christer Eriksson, Mallbackens IF och Niclas Johanson, Värmlands Fotbollsförbund.

Den 27 juli kl. 19 får vi lära känna de Värmländska kvinnorna i politiken. Kvällen är åter ett samarrangemang, nu med Föreningsarkivet i Värmland. Arkivet har tagit fram en skrift där tio värmländska kvinnor från olika politiska arenor djupintervjuas. Fyra av dessa medverkar under kvällen som ni redan nu kan föranmäla er plats till via Erlandergårdens hemsida.


Markus Helmersson, Erlandergården 21 juli 2023

Comments


bottom of page